100-årig tradition for varme fødder

Lammeuld og lammeskinds produkter 

CIEPLO hjemmesko™ kommer fra den bjergrige Podhale Region i det sydligste Polen. Her i det polske højland, hvor der er store temperaturforskelle mellem vinter og sommer, er der udbredte traditioner for fåreavl og fremstilling af uldtøj. Traditioner som lokalbefolkningen ”Górale” har holdt i hævd i flere hundrede år, og som kommer til udtryk i den folkelige kultur og folkedragter.

Mændene bærer cremefarvede eller hvide uldbukser dekoreret med de iøjnefaldende røde og grå hjerteformede parzenica-broderier, gedeskindsjakker og lædersko, der bliver bundet om anklen – de såkaldte kierpce. Kvinderne klæder sig i plisserede kjoler med forskellige blomstermønstre. Farverne på CIEPLO hjemmesko har direkte tråd til Górale-kvindernes farverige folkedragter.

Her ved foden af Tatra-bjergene i nærheden af det populære skisportssted Zakopane begyndte lokalbefolkningen at lave hjemmesko i skind og uld.

Det er disse traditionelle polske hjemmesko fra Podhale, der i næsten hundrede år har holdt polske fødder varme, som cieplo.dk nu tilbyder danske kunder.